16 Mayıs 2017 Salı

Sultani bezelye yemeği





Sultani bezelye yemeği

 

 Malzemeler


Yarım kilo sultani bezelye
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karabiber ve  yeeri kadar tuz
1 su bardağı su


Yapılışı

Bezelyeleri ayıklayın, varsa kılçıklarını çıkartın.
Soğanları soyup yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın. Tencereye zeytinyağı koyun soğan ve sarımsağı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Halka doğranmış biberleri ve salçayı ilave edip biraz daha kavurun
Yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin ve karıştırın. Ayıkladığınız bezelyeleri de katıp bir kaç sefer karıştırın tuzunu şekerini ve kaynar suyu ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kontrol ederek pişirin.
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Ben düdükklü tencerede 15 dk kdar pişirdim

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...