22 Ağustos 2013 Perşembe

DÜĞÜN YEMEĞİ



Daha önceki postta bahsettiğim İncirliova'da düğün yemekleri yapan Suzan teyzenin fotoğrafı fotoğraflar çok kaliteli değil ama yinede paylaşmak istedim.Ellerine sağlık Suzan teyze bu düğün yemeği Canım birtanecik yeğenim Arzu'mun kına günü yapılan sıkma yemeği Rabbim ona eşiyle beraber sağlıklı ve huzurlu çook uzun ömür versin sevgilerimle..

4 yorum:

  1. Lezzetli bir yemeğe benziyor bulgurla mı yapılıyor acaba!? suzan teyzenin ellerine kollarına sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Saadet hanımcım un kıyma vs daha önceki postta tarifini koydum sevgilerimle

      Sil
  2. Merhabalar.

    Bizim yöremizde de düğün yemeklerinin ayrı bir önemi vardır. Bizim düğünlerimizde düğün yemeğini pişiren bayanlara "keyfanı" derler. Türk Dil Kurumu kayıtlarında ki doğru yazılışı ise "Keyfeni" dir. Yoğurt çorbası ya da diğer adıyla tarhana dediğimiz süzme yoğurttan yapılan bir çorbamız vardır. İçinde yarma, mercimek, nohut, fasulye gibi tahıllar da vardır. Sonra sulu köfte, yaprak ve lahana sarması, bamya yemekleriyle de takviye edilir. Ama şu anda böyle sulu yemekleri ikram etmek zorlaştığı için pilav üstü döner gibi tek çeşit yemek yanına da salata ve mevsimlik kavun, karpuz, üzüm ya da tatlı ile ikram edilerek düğüne gelen davetlilere ikram ediliyor.

    Benim eşim de aynı Suzan teyze gibi düğün yemeklerini yapmasını bilir. Ama artık pek yapmıyor.

    Yeğeniniz Arzu'ya eşiyle birlikte bir ömür boyu mutluluk ve saadetler dilerim. Cenab-ı Allah bu çifte azadan ve akıldan noksanı olmayan hayırlı ve salih evlatlar müyesser eylesin ve her iki cihanda da aziz ve mübarek eylesin.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep bey güzel yorumunuz ve verdiğiniz güzel bilgiler için saygı ve selamlar

      Sil

Bana ayırdığınız zaman icin teşekkür ederim.
Sevgili ziyaretçi şayet google hesabınız yoksa yorumlama biçimi isimli kutucuktaki anonim ayarını seçerek sizde yorum bırakabilirsiniz sevgilerimle.

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...